Khasiat Bau Ketiak Lelaki Mengurangkan Stress Wanita

Khasiat Bau Ketiak Lelaki dikatakan mampu mengurangkan stress di kalangan wanita. Ini bukan kenyataan yang dibuat-buat tetapi merupakan satu hasil kajian yang bersumberkan Human Biology Department di University Pensylvania. Hasil dari kajian tersebut mendedahkan bahawa bau dari ketiak lelaki boleh membantu menurunkan tahap stress, mengatur peredaran haid dan membantu relaksasi.
Khasiat Bau Ketiak Lelaki Mengurangkan Stress WanitaTapi, bagaimana bau ketiak lelaki boleh menurunkan stress wanita dan apa buktinya? Mengikut laporan dari Jurnal Biology of Reproduction America, bau ketiak lelaki yang asli dan tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan exsperimen dan ujikaji untuk membuktikan kaum wanita boleh tergoda dengan bau lelaki.

Hasil dari kajian yang dilakukan, perfume semulajadi ini (bau ketiak lelaki) disapukan pada bibir wanita seramai puluhan orang berumur dalam lingkungan 25-45 tahun. Mereka tidak diberitahu bahawa benda yang disapukan itu adalah bau ketiak / peluh lelaki sebaliknya mereka cuma diberitahu itu adalah satu ujikaji terhadap satu aroma perfume yang baru.

Selepas 6 jam, hasilnya adalah diluar dugaan apabila skala mood wanita-wanita berkenaan diukur. Hasilnya mendapati mood wanita-wanita berkenaan sangat bagus berbanding sebelumnya dan menyokong pendapat bahawa bau ketiak lelaki boleh mengurangkan stress wanita.

Oleh itu para suami kenalah sentiasa jaga kebersihan ketiak dan memastikan tiada masalah ketiak hitam supaya isteri anda boleh amalkan untuk selalu mencium bau ketiak anda, hehe.